Coupeuse

In 2011 liep ik er tegenaan dat ik geen bij mij passende nette broek kon vinden. Of elke keer net een beetje trekken, dan weer te open bij de rug, dan weer geen mooie stof. Na anderhalf jaar zoeken was ik er klaar mee; ik ga hem zelf wel maken! Dat was iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar een maand later had ik een heerlijk passende broek die ik 5 jaar later nog steeds droeg. De eerste kneepjes van het vak; het werken met patronen, de juiste stof uitkiezen, recht van draad knippen, hoe werkt de naaimachine, etc. heb ik geleerd van mijn moeder. Na vele complimenten en een heel aantal kledingstukken verder, werd het in 2014 tijd voor een professionelere insteek: een echte opleiding tot costumière volgde.

Mijn mening is dan ook niet voor niets:
Met kleding vorm je jouw uitstraling

Tijdens mijn opleiding tot costumière heb ik een half jaar op vrijdagen stage gelopen bij Atelier Leon Leon van Leon Klaassen Bos in Amsterdam. Een waardevolle periode met heel veel tips en een steile leercurve in het handwerk dat bij couture komt kijken!

In 2017 heb ik de coupeuse-opleiding proportieleer afgerond. Hierbij leer je goed te kijken naar iemands lichaamshouding. Vervolgens leer je je patronen hierop aan te passen, waardoor de buitenwereld de ongemakken niet of veel minder opvalt. Denk aan een kortere arm of been, heup-/bekkenproblemen of een bochel. Verder heb ik ook  een cursus modetekenen gevolgd.

Door onze verhuizing naar de Veluwe, de komst van onze dochter en een aantal projecten op marketingvlak staat mijn passie voor kleding momenteel op een lager pitje. Maar wie weet: misschien ga ik op termijn wel naailessen voor kinderen geven, of toch weer kleding maken die past bij jouw vorm en persoonlijkheid!